Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen

Theo Francken trekt federale N-VA-lijst in Vlaams-Brabant

Theo Francken.Beeld Stefaan Temmerman

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken trekt de Kamerlijst in Vlaams-Brabant voor zijn partij bij de verkiezingen van 26 mei. Dat maakte voorzitter Bart De Wever bekend in VTM Nieuws.

“Ik kan u zeggen dat dat Theo de federale lijst in Vlaams-Brabant zal trekken”, aldus De Wever. Francken, al geruime tijd de populairste politicus van Vlaanderen, komt in Vlaams-Brabant tegenover onder anderen Maggie De Block (Open Vld), Koen Geens (CD&V) en Schild & Vrienden-kopman Dries Van Langenhove (op de Vlaams Belang-lijst) te staan. 

Eerder vandaag maakte De Wever bekend dat hij kandidaat is om Vlaams minister-president te worden. Jan Jambon is dan weer kandidaat-premier voor de partij en huidig minister-president Geert Bourgeois trekt de Europese lijst. Mocht De Wever de Vlaamse coalitie leiden, moet N-VA op zoek gaan naar een nieuwe burgemeester van Antwerpen en een nieuwe partijvoorzitter in de rangen. Of Francken partijvoorzitter zou worden, wilde De Wever niet kwijt. “Met de hand op het hart, dat kan ik u nog niet zeggen”, zei hij verder in VTM Nieuws.

Meer lezen

• Wie volgt straks De Wever op?

• Bart Eeckhout: “Bart De Wever moet een verdraaid goede reden hebben om zijn belofte aan de kiezer te breken. En die heeft hij”

• Sp.a optimistisch over mogelijke exit De Wever: “Jinnihs positie zal alleen maar sterker worden”