De prijs van een tatoeage wordt dit jaar meegenomen in de korf voor de berekening van de consumptieprijsindex.
Volledig scherm
De prijs van een tatoeage wordt dit jaar meegenomen in de korf voor de berekening van de consumptieprijsindex. © thinkstock

Kookboek, tattoo en kot bepalen mee uw loon

De indexkorf bevat nu ook kookboeken, tatoeages en de huur van een studentenkamer. De prijzen van de producten in die korf bepalen mee de lonen. 

32 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De opbrengst van taksen, boetes en belastingen voor de overheid zou nooit meer mogen stijgen dan de stijging van die gezondheidsindex. Dat zou nu eens een faire maatregel zijn en de samenleving beschermen tegen een steeds inhaliger overheid.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Die indexkorf gaat niet over levensnoodzakelijke zaken maar weerspiegelen het uitgavepatroon van huishoudens, daartoe wordt regelmatig een huishoudbudgetonderzoek verricht. Als er nu meer uitgaves zijn voor een tattoo dan 10 jaar geleden, wordt die mee opgenomen in de indexkorf, andere waar minder uitgaves aan zijn vallen er dan weer uit, zoals lege dvd's.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Belachelijk! Een tattoo is niet levensnoodzakelijk! Brandstof is veel belangrijker!
  • nicole degens

    5 jaar geleden
    Niets tegen tattoo want veel vrienden van mij hebben er eentje of meerdere. Maar wat is daar in godsnaam levensnoodzakelijk aan?
  • Wim Dhondt

    5 jaar geleden
    Schandalig & wraakroepend. Diesel en andere brandstoffen tellen niet mee. Maar wat niet levensnoodzakelijk is wel. Incompetentie ten top. Je zou voor minder een geel vestje aan doen.