En plots mag je skydiven met ex-Miss België, met dank aan hackers

© tlg

Nadat ze haar 14.000 volgers op Instagram kwijtspeelde door een hacker, is Romanie Schotte opnieuw trending. In amper enkele dagen tijd kreeg ze 10.000 volgers op haar nieuwe profiel. “Dankjewel iedereen!”

Tim Lescrauwaet

LEES OOK. Instagram-account van ex-Miss België gehackt: “De 10.000ste die me opnieuw volgt, krijgt een date”

Romanie Schotte (21) mag zichzelf opnieuw een influencer noemen. Nadat haar Instagramaccount vorige week gehackt werd, verloor ze in een klap haar meer dan 14.000 volgers. De Brugse schone besloot om vanaf nul te herbeginnen. Zondagmorgen haalde ze opnieuw 10.000 volgers. “Fijn wakker worden, ja”, zegt ze met een brede glimlach. “Niet te geloven hoe snel het is gegaan. En eerlijk, het smaakt naar meer.”

Voor de ex-Miss België was het vorige week behoorlijk hard schrikken toen ze plots niet meer op haar account van de populaire app geraakte. Onbekenden hadden die gehackt en vroegen ‘losgeld’ om het profiel terug te kopen. Een vraag waar Romanie niet op inging. Haar profiel was voor haar nochtans meer dan belangrijk.

“Ik rijd met een wagen die ik mag gebruiken in ruil voor enkele posts. En heel wat sponsors vinden mij via Instagram. Voor mij is dat echt wel zowat mijn uithangbord”, zegt ze.

Op de radio

Een behoorlijke digitale en financiële klap dus. Maar Romanie besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en maakte een nieuw profiel aan: @romanieschotte. In deze krant koppelde ze er bovendien een uitdaging aan vast: bij 10.000 volgers zou ze met een van hen op date gaan (zie Het Nieuwsblad, donderdag 10 januari). De volgende dag werd ze uitgenodigd door Peter Van de Veire om samen de ochtendshow op radiozender MNM te presenteren.

“Ik heb getwijfeld, want ik zit volop in de examens”, zegt ze. “Maar het was geweldig om te doen. Die media-aandacht heeft mijn profiel uiteraard een boost gegeven. In een ochtend tijd had ik er plots 4.000 volgers bij. En ook de show rond Miss België afgelopen weekend heeft een aardige duw gegeven.”

En zo wordt Romanie in amper enkele dagen tijd dus alweer door 10.000 mensen gevolgd. Daarvan heeft ze nu twee gelukkigen uitgeloot om met haar te gaan skydiven. “Indoor welteverstaan. Want ik weet niet of ik echt uit een vliegtuig zou durven te springen. Maar ik heb de twee winnaars al gehoord en we gaan op zoek naar een geschikte datum. Uiteraard zorg ik voor beeldmateriaal zodat de volgers het ook letterlijk een beetje kunnen volgen.”

Hoewel ze volop moet studeren, blijft de telefoon van de ex-Miss niet stilstaan. Maar daar maalt ze niet om.

“Ik ben iedereen gewoon heel erg dankbaar. Ik heb geen enkele negatieve reactie gehad, geweldig toch? Nu wil ik gewoon doorgaan: 15.000 volgers wordt mijn volgende streefdoel, en ook daar zal ik nog een uitdaging aan vastkoppelen.”