© Politie Antwerpen

Politiecontrole bij horecazaken na overlast: drugs in beslag genomen en meerdere inbreuken

Bij de Antwerpse politie liepen er recent klachten binnen omtrent drugsoverlast rond twee horecazaken in Berchem en Deurne. Daarop ondernam wijkwerking Oost een controle bij de zaken, waar drugs en verschillende attributen werden aangetroffen.

bap

Het gaat om horecazaken aan het Cogelsplein in Deurne en langs de Gitschotellei in Berchem. De politie voerde in samenwerking met de FOD sociale inspectie en het hondenteam een bestuurlijke controle uit waarbij druggebruik werd vastgesteld. De zaken “lagen bezaaid met joints en gebruikershoeveelheden cannabis en hasj”.

De aanwezige klanten werden gefouilleerd. Daaruit bleek dat meerdere bezoekers in het bezit waren van verboden middelen.

Bij de horecazaak aan het Cogelsplein in Deurne werden vier joints, zes dosissen hasj, twee dosissen cannabis, meer dan duizend euro, twee gsm’s, 134 druksluitverpakkingen, lange blaadjes, tipjes en een grinder in beslag genomen. Er werden inbreuken op het rookverbod en administratie omtrent uitbating vastgesteld en er was een gebrekkige aanwezigheid van brandbestrijdingsmiddelen.

Aan de Gitschottellei in Berchem nam de politie meerdere verpakkingen met cannabis en cocaïne, zes joints, gebruikershoeveelheden cannabis en hasj, lange blaadjes, tips en een grinder in beslag. De uitbater pleegde inbreuken rond camerabewaking en rookverbod en er waren niet voldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER