© AFP

DISCUSSIE. Straks dreigt een ‘nee’ voor May… ben jij ongerust over de Brexit?

De brexit-deal van Brits premier Theresa May ligt vanavond ter stemming voor in het Britse parlement. Bij een ‘nee’, wat iedereen verwacht, zijn er verschillende scenario’s mogelijk, waaronder een ‘no deal’, die voor de Britten én Europa heel slecht kan uitpakken. Ben jij ongerust over de afloop van dit Brits avontuur?

ph

Als de premier verliest, houdt niets haar tegen om de huidige deal opnieuw ter stemming voor te leggen. Dat kan ze een tweede en zelfs een derde keer, voor 21 januari. Andere scenario’s zijn dat de regering de handdoek gooit en er eerst nieuwe verkiezingen komen. Ook het volledig afspringen van de deal is mogelijk, zodat de uitstapdatum (29 maart) niet wordt gehaald en dat de Europese Unie in grote onduidelijkheid terecht doet komen.

Geloof jij nog in een gezonde oplossing, die zowel de Britten als de rest van Europa uit de chaos kan houden? Ligt die nog in de handen van Theresa May? Wat ondertussen met de voorbereidingen, bijvoorbeeld rond douaneformaliteiten? Zal dit de economie schaden?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt woensdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER