© ISOPIX

Geert Bourgeois trekt omstreden economische missie naar Saudi-Arabië in

Flanders Investment & Trade (FIT) trekt zich terug uit de economische missie naar Saudi-Arabië. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Wouter Van Besien (Groen).

gjs

De economische missie van het Vlaamse exportagentschap kwam vorige week onder vuur te liggen omwille van de schendingen van de mensenrechten in Saudi-Arabië. Geert Bourgeois wees er in eerste instantie op dat het om een missie ging zonder vertegenwoordiger van de regering. Het zou dus louter om een verantwoordelijkheid van FIT gaan, dat economische doelen nastreeft.

Intussen is volgens Bourgeois gebleken dat er niet enkel contacten met bedrijven, maar ook met de plaatselijke overheid op het programma staan, dus heeft hij FIT gevraagd de deelname te annuleren. Het staat Agoria volgens hem wel vrij om de missie alleen te organiseren.

“Deze Vlaamse regering houdt een strikt mensenrechtenbeleid aan”, schrijft Bourgeois op Twitter. “De economische missie naar Saudi-Arabië, die mij niet was voorgelegd, strookt niet met mijn beleidslijn. Ik heb FlandersTrade dan ook gevraagd de beslissing te herzien en FIT zal dat doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer