BrunoPress/Abaca Press
Volledig scherm
© BrunoPress/Abaca Press

Nu bont uit de mode is, richt PETA zijn pijlen op wol

Van Gucci en Michael Kors tot Jean Paul Gaultier en Versace. Modemerken kondigden in 2018 massaal aan geen bont meer te gebruiken in hun collecties, tot grote tevredenheid van dierenrechtenorganisatie PETA. Zij richten door de tanende populariteit van bont daarom hun pijlen nu op wol. Minstens even dieronvriendelijk, aldus de organisatie.

27 reacties

  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    ALLE gebruik van dieren door de mens willen dierenrechtenorganisaties stap voor stap verbieden, zowel voor onze voeding, kledij, sport, vrije tijd en medische proeven. Begint meer en meer op een sekte te lijken!
  • Gunther Franken

    5 jaar geleden
    Ik wil ze nog wel eens een polyester broek zien dragen bij 30° in de zomer... Belachelijk gewoon. En daarbij, dat ze eerst nog eens naar school gaan en wat natuurkunde volgen: schapen MOETEN geschoren worden voor hun goeie gezondheid. Laten zij hun haar ook 2 jaar groeien? Denk het niet...
  • Angela Haaima

    5 jaar geleden
    Beter werken aan betere en diervriendelijke scheeromstandigheden. De dieren moeten toch geschoren worden, niet scheren is je reinste dierenmishandeling. Maar het scheren moet wèl diervriendelijk gebeuren. Kortom niet logisch om wol te verbieden, pak liever de omstandigheden aan. Kunstmatige vezels komen in microdeeltjes in de zeeën terecht via de was en uiteindelijk dus in de mens, lijkt me ook niet echt gezond.
  • Marc Benoot

    5 jaar geleden
    De schapen zullen niet blij zijn als ze in de zomer niet meer geschoren worden en met hun winterjas moeten rond lopen, waar zijn ze allemaal over bezig! Denk eens goed na !
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Moeten blijkbaar zichzelf bewijzen kwestie van nog iets te doen te hebben.