Direct naar artikelinhoud
Kenia

Somalische terreurgroep Al Shabaab eist verantwoordelijkheid voor schietpartij bij hotel in Nairobi op

Somalische terreurgroep Al Shabaab eist verantwoordelijkheid voor schietpartij bij hotel in Nairobi op
Beeld AP

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn schoten en een explosie gehoord bij een complex waar een hotel en kantoren zijn gevestigd. Het gaat om het Dust2 Hotel aan de chique noordkant van het centrum van Nairobi. De aanval wordt opgeëist door de Somalische islamistische terreurbeweging Al Shabaab, zo meldt Reuters.

Ooggetuigen meldden aan de krant Daily Nation dat in het zwart gestoken “gewapende terroristen” een aanval uitvoeren aan de Riverside Drive. De politie meldde dat wordt gereageerd op schoten met vuurwapens. “We hebben agenten ter plaatse gestuurd, onder wie ook leden van de antiterreureenheid”, zegt Charles Owino, woordvoerder van de lokale politie, aan The Guardian. “Maar verder hebben we nog geen informatie.” 

Meerdere voertuigen staan in brand. Uit gebouwen stijgt rook op, ziekenwagens komen aan, zo blijkt op tv-beelden van zender Citizen TV. Gebouwen in de buurt van het Dusit Hotel in de Keniaanse hoofdstad zijn geëvacueerd, het hele gebied is afgesloten. Op de beelden is te zien hoe mensen met hulp van gewapende agenten het gebouw verlaten. 

Volgens een bron van Reuters zou er voorlopig sprake zijn van minstens een dode en vier gewonden, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

In september 2013 was er al een aanval van Al Shabaab op het winkelcentrum Westgate, in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Toen vielen er minstens 67 doden.