Was de dood van Sharon Gruwez geen ongeluk? Ex-vriend aangehouden op verdenking van doodslag

© *

Het parket bevestigt dat de ex-vriend van de overleden Sharon Gruwez (22) aangehouden blijft. Het meisje werd op 31 oktober uit de wagen van haar ex-vriend geslingerd en overleed. Haar familie is er echter van overtuigd dat dat geen ongeval was en verdenkt de ex-vriend van Sharon van doodslag. De feiten gebeurden in Oostvleteren (West-Vlaanderen).

pom

Chauffeur Davy K. uit Vleteren reed eind oktober vorig jaar samen met zijn passagier Sharon Gruwez op de Veurnestraat in Vleteren richting Veurne toen de twintiger de controle over het stuur van zijn BMW3 verloor. Het voertuig belandde vlak bij het ontmoetingscentrum ‘De Sceure’ met grote snelheid van de weg, knalde eerst tegen een bushalte en ramde daarna frontaal een geparkeerde schoolbus.

LEES OOK: Vader verongelukte Sharon (22) neemt deel aan rally die hij met zijn dochter zou rijden: “Ik wil haar tonen en eren”

“De passagier werd bij het ongeval uit het voertuig geslingerd”, vertelde Guido Snick van de brandweer van Lo-Reninge. De hulpdiensten snelden toe om haar de eerste zorgen toe te dienen, maar alle hulp kwam te laat. Sharon overleed ter plaatse.

Davy K. en Sharon Gruwez hadden in het verleden een woelige relatie gehad. Eerder was Davy K. al veroordeeld geweest voor partnergeweld tegen Sharon. Daarna verbrak Gruwez de relatie. Dat in rekening genomen, plus het feit dat er geen remsporen te zien waren, doet de familie van de jonge vrouw denken dat de crash niet zomaar een ongeval was.

Lees ook: Vrienden aangeslagen na dood Sharon (22): “Ze was een fleurige, goedlachse vrouw met het hart op de tong”

Het parket bevestigt dat de ex-vriend van Sharon Gruwez door de onderzoeksrechter aangehouden werd op verdenking van doodslag. Hij is vandaag voor de raadkamer verschenen. Die heeft besloten dat hij verder aangehouden blijft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen