EPA
Volledig scherm
© EPA

Brits parlement verwerpt massaal brexitdeal Theresa May: grootste nederlaag voor een Britse premier ooit

BuitenlandHet Britse parlement heeft - zoals verwacht - de brexitdeal verworpen die premier Theresa May gesloten heeft met Europa. De stemming daarover vond vanavond plaats. 432 parlementsleden stemden tegen en amper 202 voor, wat het de grootste nederlaag voor een Britse premier ooit maakt. Oppositieleider Jeremy Corbyn heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de regering.

117 reacties

  • Gunnar Aers

    5 jaar geleden
    Harde brexit en rekken leeg bij the empire
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    Brexit was een heel slecht idee vanaf het begin, de mensen zijn bedrogen en belogen
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Nog maar eens het bewijs wat democratie betekent. De wil van het volk betekent niets. Hetzelfde hier in Vlaanderen!
  • Danny Peeters

    5 jaar geleden
    Zelf ben ik niet pro-Europa maar nu hoop ik toch dat Europa het been stijf houdt. Geen akkoord tegen 29 maart, ok, harde brexit dan. Ja dat gaat gevolgen (voor beide partijen)hebben maar erbovenop geraken doen we toch. Briiten hebben altijd dwars gedaan en leven nog in het verleden. Wordt hoog tijd dat de britten eens gaan beseffen dat we hier in Europa perfect zonder hen kunnen. En o wee als ze met hangende pootjes terug komen. Brexit, NU.
  • Greta Geboers

    5 jaar geleden
    Ik begrijp dit maar al te goed. Ik hoop dat koningin Elizabeth de juiste beslissing neemt. Wanneer gaat er eens een combinatie komen van de euro en de oude traditionele munt? Problemen van de baan, sterkte!