EPA
Volledig scherm
© EPA

Dodentol bij aanslag op luxehotel in Nairobi opgelopen tot 21: “Vergeldingsactie voor domme beslissing van Trump”

De dodentol van de aanslag op een luxehotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is opgelopen tot 21. Dat maakte Joseph Boinnet, het hoofd van de Keniaanse politie, bekend. Onder meer een Brit en een Amerikaan zijn omgekomen. De aanval duurde in totaal 20 uur en werd gisteren al opgeëist door de Somalische terreurbeweging al-Shabaab. “Het is een vergeldingsactie voor de beslissing van president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël”, klinkt het.

12 reacties

  • Jakke Troost

    5 jaar geleden
    Al sind 2013 reis ik twee maal per jaar naar Nairobi. Aan elke residentiële zone of choppingmale staat er bewaking. Telkens word er gekeken in de koffer en het handschoenkastje, nooit onder een zetel of onder de motorkap. Wie deze routine een klein beetje door heeft kan binnensmokkelen wat hij maar wil.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Belachelijk, het zijn gewoon de lafaards terroristen die schuldig zijn.
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Dit gaat niet over domme beslissingen vanTrump. Dit gaat gewoon over terroristen die op om het even welke manier slachtoffers willen maken.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Door domme beslissingen van politieke personen en fanatici zijn al heel wat onschuldige mensen omgekomen of vermoord.Steeds zijn het de gewone burgers die het gelag betalen.
  • asli ugurlu

    5 jaar geleden
    Dat trump jeuzalem de hoofdstad heeft genoemd daar heeft hij zware flater meegemaakt! Daar gaat nog viez uitbreken dat geweld wacht maar.