Aanslag Nairobi: ‘Alle terroristen omgebracht, veertien onschuldigen gedood’

Bij de aanslag kwamen volgens de Keniaanse president '14 onschuldigen' om het leven © Belga Image

Bij de aanslag op een luxehotel in Nairobi zijn alle terroristen omgebracht. ‘Ik kan bevestigen dat een uur geleden de operatie in het DusitD2-hotel is afgelopen en dat alle terroristen geëlimineerd zijn’, zei president Uhuru Kenyatta tijdens een tv-toespraak.

Eerder was er sprake van vier terroristen, van wie één zichzelf bij het begin van de aanval, dinsdagnamiddag, opblies.

Nog volgens Kenyatta gingen ‘veertien onschuldige levens verloren door deze terroristen’. Er vielen ook gewonden, maar Kenyatta zei niet hoeveel. Meer dan 700 mensen werden uit het hotel geëvacueerd.

‘We hebben deze dreiging aangepakt en onze vrienden en de rest van de wereld getoond dat we een land zijn dat elke bedreiging tegen onze natie aan kan’, aldus Kenyatta. ‘We rouwen vanochtend als land, en ik denk net als elke Keniaan aan de onschuldige mannen en vrouwen die omkwamen bij dit zinloos geweld.’

De aanslag werd dinsdag al opgeëist door de Somalische terreurbeweging al-Shabaab. ‘De komende dagen en weken zullen we het nooit eindigende werk om onze instellingen te versterken, verder zetten. Iedereen die betrokken was bij de financiering, de planning en de uitvoering van deze laffe daad zal opgespoord worden’.

In de loop van de nacht van dinsdag op woensdag en ook woensdagochtend werden nog ontploffingen en schoten gehoord, hoewel de Keniaanse overheid rond middernacht aankondigde dat alles veilig was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content