Beeld na het incident, vrijdag op de snelweg bij Visé.
Volledig scherm
Beeld na het incident, vrijdag op de snelweg bij Visé. © Nick Rompelberg

Chauffeur die geel hesje doodreed wil snel weer op de weg: “Thuiszitten heeft geen zin”

De Nederlands-Limburgse chauffeur die verdacht wordt van het doodrijden van een man in een geel hesje gaat volgende week “gewoon” weer aan het werk. Het gaat redelijk goed met Ron D., maar de schrik over wat er gebeurd is en over de straf die hem mogelijk boven het hoofd hangt, is groot. Dat meldt zijn advocaat Richard Wagemans.

8 reacties

  • Geert Van den Broeck

    5 jaar geleden
    Uiteraard enorm tragisch dat er een dodelijk slachtoffer gevallen is, maar uitgezonderd de politie of hulpdiensten heeft niemand het recht om de openbare weg te blokkeren. Als er zich rond mijn wagen een hoop losgeslagen idioten met wapens zou verzamelen zou ik ook plankgas geven.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Als hij bewust en met de bedoeling het 'slachtoffer' te overrijden acteerde, verdient hij ook en straf die bij doodslag gebruikelijk is. Maar in een verdedigende reflex zal één en ander wel kunnen genuanceerd worden, vermoed ik. Het onderzoek zal het uitwijzen. Veel medeleven voor de getroffen nabestaanden, en ook voor de betrokken chauffeur.
  • Joske Vermeulen

    5 jaar geleden
    al begrip voor deze chauffeur. Wij hebben lang geleden een soortgelijk incident gehad, gelukkig was dit niet slecht afgelopen. Het was een staking van de transportsector. Heen nar BXL 3 uur! terug 3 uur en als we dan bijna thuis waren, op de nationale weg een verspering door enkelingen. Wij zijn toen ook volle vaart doorgeren. Weg van 6 uur 's morgens en thuis om 20 h om te gaan werken, dan weet je het wel!
  • Emiel Van Riet

    5 jaar geleden
    Zonde voor die vrachtwagenchauffeur, zo lang in onzekerheid moeten leven tot het proces. Dit terwijl onze politiediensten eigenlijk in de fout gaan... die gele hesjes hadden daar nooit mogen staan!!
  • Freddy Van Kerckhove

    5 jaar geleden
    Waarom worden deze betogingen niet verboden,Zij spreken over piketten maar dit zijn geen stakers en zelfs die hebben geen recht om een baan af te sluiten.Dat deze chaufeur angst heeft gekregen kan ik goed begrijpen en wanneer er onder deze omstandigheden iemand voor je wielen springt en je ruit inslaat kan ik begrijpen dat je zo snel mogelijk hier weg wil