Franstalige scholieren gaan ook spijbelen voor het klimaat

© Photo News

Donderdag gaan scholieren opnieuw spijbelen voor het klimaat. Franstalige scholieren zullen hun Nederlandstalige leeftijdsgenoten deze keer steunen.

es

De betoging voor het klimaat verspreidt zich naar de andere kant van de taalgrens. Volgens La Libre Belgique vroegen scholieren van verschillende Franstalige scholen toestemming aan hun directie om donderdag naar Brussel te gaan om te betogen met hun Nederlandstalige leeftijdsgenoten. Op de Facebookpagina ‘Klimaatmars voor een betere toekomst’ staat de oproep om te staken niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans en het Engels.

De directie van Saint-Boniface in Elsene kreeg een aanvraag van 120 leerlingen om naar de betoging te gaan. Directeur Paul Leblanc is blij dat de jongeren bezorgd zijn voor het klimaat, maar hij had liever gehad dat ze zich zouden inzetten in hun vrije tijd. Leblanc gaat hen geen toestemming geven, omdat hij geen 120 minderjarigen onbegeleid naar Brussel wil laten gaan. De jongeren die toch gaan betogen, zullen opgeschreven worden als ongewettigd afwezig.