Advocaten bij de start van de zitting over de aanslag in het Joods Museum in Brussel gisteren.
Volledig scherm
Advocaten bij de start van de zitting over de aanslag in het Joods Museum in Brussel gisteren. © BELGA

Proces-Joods Museum alweer vertraagd door problemen met jury: nicht van speurder gewraakt, ex-schoolgenoot van advocaat mag blijven

Op het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum is opnieuw een jurylid gewraakt. Het gaat om het reserve-jurylid dat familie is van een politiespeurder. Een ander reserve-jurylid, dat nog op school heeft gezeten met een van de advocaten van de burgerlijke partijen, mag blijven. Voor de tweede dag op rij loopt het proces vertraging op door problemen met de jury. 

15 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    We zien het al aankomen: justitie bereidt zich voor met alle mogelijke smoezen om dit terroristen crapuul weer vrij te pleiten, wedden??Geen procedurefouten of andere blunders op komst????????
  • rudy poelmans

    5 jaar geleden
    Stop toch met dit circus. We zijn de meer als moe. De justitie is nog minder bekwaam als zijn minister. Of nog meer corrupter.
  • Jan De Schutter

    5 jaar geleden
    Vallen er dan geen ontslagen in de magistratuur bij zoveel onkunde of is dat alleen bij Jan met de Pet...
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Wat een gedoe allemaal. Nemmouche is gevat met de wapens nog bij zich en er zijn foto's van de aanslag... wat moet er nog verder zijn??????
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Je moet je toch vragen stellen bij de manier waarop juryleden bepaald worden en het gemak om een jurylid te wraken. Juryleden zijn toch geen vrijwilligers en leggen de eed af, dat is toch genoeg reden om te veronderstellen dat ze onpartijdig kunnen zijn. Dit zijn gewoon makkelijke rek- en trekprocedures.