De Britse premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn staan deze namiddag opnieuw recht tegenover elkaar.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn staan deze namiddag opnieuw recht tegenover elkaar. © AFP

Britse premier May overleeft vertrouwensstemming

De Britse premier Theresa May heeft de vertrouwensstemming in het Britse parlement nipt overleefd. 325 leden stemden voor haar aanblijven, 306 parlementariërs zagen haar liever gaan. 

60 reacties

  • Mathieu Peeters

    5 jaar geleden
    Stuur die trien toch gewoon weg. Met Europa wordt niet meer onderhandeld e, toch wil zij haar zin doordrijven. Als je er dan rekening mee houdt wat ze de mensen voor gelogen hebben om toch zover te geraken stel ik me wel heel veel vragen.
  • Rudi De Groof

    5 jaar geleden
    Men wou hier een 'Verenigde Staten van Europa' maken. Een munt, gelijkwaardig aan de dollar. Ook een vlag met sterretjes, en gelijke wetten voor Polen en Grieken, alsof het inwoners van van Maine en Ohio waren. Het was een mooie droom, maar niet realiseerbaar. Europa en de VS hebben een totaal andere funderingen. Geschiedkundig, op sociaal vlak, politiek, éénheidsgedachte, ....
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    No deal betekent logistieke chaos en kan mensenlevens in gevaar brengen. Insuline en radio-isotopen (MRI scans), ze hebben geen lokale productie in de UK en deze producten hebben een beperkte levensduur.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    In 2016 hebben ze de Britten belogen om uit de EU te stappen zonder eigenlijk het werkelijk doel en de gevolgen mede te delen aan hun bevolking. Natuurlijk stemden toen alle Britten voor een Brexit, maar nu durven ze die verkiezing niet overdoen. Omdat ze weten dat het grote merendeel van de Britten in de EU willen blijven! Het zijn altijd onvolwaardige EU leden geweest, dus Ciao VK, blijf maar op jullie eilandje vol oude tradities ten tijde van King George!
  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    SAM Bedfort, mijn dochter gehuwd met een Engelsman en er wonende zijn personen met een zeer nuchtere kijk op het gebeuren. Mijn schoonzoon werkt er in de sociale sector en weet zeer goed wat er omgaat bij de bevolking vooral hen die het minst behoed zijn werden door de lose beloften tot de Brexit aangetrokken maar velen onder hen weten nu wel beter en zouden nooit meer Brexit stemmen ze beseffen dat er niet veel goeds op hen af aan het komen is.