Vijf jaar cel gevorderd voor tienerpooier van hotel Le Sud

Het openbaar ministerie heeft woensdag vijf jaar cel gevorderd voor tienerpooier Leonardo J. (18) uit Deurne, die vervolgd wordt voor mensenhandel en verkrachting. Hij verbleef met een van de vermeende slachtoffers in hotel Le Sud op het Antwerpse Zuid, dat vorige maand door burgemeester Bart De Wever (N-VA) tijdelijk gesloten werd. De beklaagde ontkent alles en vraagt de vrijspraak.

De bal ging aan het rollen, toen Leonardo J. op 31 mei 2018 gecontroleerd werd door de politie en cannabis op zak bleek te hebben. Hij gaf toestemming voor een huiszoeking in zijn kamer in hotel Le Sud, waar hij samen met de 18-jarige C. verbleef. Zij werkte al sinds haar 15 jaar als prostituee.

Het meisje zei dat ze al twee maanden “een soort van relatie” met Leonardo J. had. Zijn achternaam kon ze toen evenwel niet geven. Ze ontkende dat ze zich voor hem prostitueerde. Hij had dat wel gevraagd, maar ze had dat geweigerd. Ze werkte voor zichzelf, maar gaf hem wel geld, uit liefde.

“De berichten op haar gsm tonen nochtans aan dat ze hem goed op de hoogte hield van haar klanten en inkomsten. Hij had ook de paswoorden van haar sociale media, de code van haar gsm en ze mocht niet met vrienden afspreken, omdat hij dan jaloers werd. Uit dit alles blijkt duidelijk dat hij controle over haar had”, zei de procureur.

Leonardo J. betwistte de tenlastelegging van mensenhandel. “C. werkte al als prostituee toen hij haar leerde kennen. Ze hebben een relatie en dan is het niet zo vreemd dat ze elkaars paswoorden en codes kennen of dat hij weet wat ze verdient. En ja, hij leeft mee van haar inkomsten, maar dat mag, zolang hij haar niet aanzet tot prostitutie, uitbuit of exploiteert”, pleitte zijn advocaat Sahil Malik.

Naast mensenhandel wordt de beklaagde nog vervolgd voor de verkrachting van de 17-jarige S., maar dat feit ontkent zowel het slachtoffer als de vermeende dader.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Prostitutie