AFP
Volledig scherm
© AFP

Is glyfosaat nu kankerverwekkend of niet? Europees Parlement wil zich opnieuw buigen over beschikbare informatie

Het Europees Parlement heeft vandaag met ruime meerderheid zijn fiat gegeven aan het eindrapport van de speciale commissie die zich de voorbije maanden over de toelatingsprocedure voor pesticiden heeft gebogen. Een jaar na de glyfosaat-saga en Monsanto Papers breekt het halfrond een lans voor een meer transparante en objectieve procedure. Daarbij wordt ook gepleit voor een nieuwe analyse van de beschikbare informatie over het potentieel kankerverwekkende glyfosaat.

7 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Feiten graag, geen hypotheses...hoeveel kankerslachtoffers zijn er direct te koppelen aan dit product?! Hoeveel boeren (grootste verbruikers) zijn er aan gestorven?
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Bij twijfel moet het verboden worden dat is de logica zelve. Het proberen saboteren door parlementsleden die het product genegen zijn spreekt voor zich. De parlementsleden die voor de chemische industrie lobbyen moeten ontslagen worden; zij moeten het algemeen belang van de bevolking dienen, in de eerste plaats veiligheid, gezondheid en vrijheid.
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Kankerverwekkend of niet, glyfosaat is erg giftig spul dat ik niet op mijn grond wil. Regenwormen worden er ziek van en regenwormen zijn mijn vrienden. En als er ergens wat onkruid in mijn weg staat hak ik het om. Als het niet in mijn weg staat mag het groeien en bijen en vlinders en kevers en al de rest mogen er van genieten.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Als een product in 600 tests met honderden grammen per dag inname niet kankerverwekkend is en in één betwistbare test wel kankerverwekkend in een bepaalde muissoort, dan is het volgens Bart Staes kankerverwekkend en moet het worden verboden. Als je dan ziet aan welke dosis een doorsnee gebruiker wordt blootgesteld, dan wordt het helemaal belachelijk. Ik heb mijn voorraad ingekocht en kan nog vele jaren voort...
  • Guy Bevers

    5 jaar geleden
    Is al jaren bewezen dat dit kankerverwekkend is !!!!