Kyra Gantois en Anuna De Wever tijdens de betoging.
Volledig scherm
Kyra Gantois en Anuna De Wever tijdens de betoging. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Het debat: is spijbelen voor het klimaat een goede zaak? Dit is jullie mening

Mogen de klimaatspijbelaars op een schooldag actievoeren voor het milieu? Of moeten ze in hun vrije tijd protesteren? Heeft hun actie nut? Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

122 reacties

  • Ilan Smets

    5 jaar geleden
    Als ze er hun vrije dag niet voor laten vallen is de overwegende factor 'spijbelen' en dus niet 'klimaat'.
  • herman de genst

    5 jaar geleden
    het idee is ontsproten in het brein van enkele tieners die zich hiermee in de belangstelling willen werken . want zeg nu zelf , niet 1 volwaardig politieker in gans Europa kan een antwoord vinden om zowel het milieu als de economie te redden zonder daarmee de maatschappij in een chaos te storten , en kinderen de schoolbanken nog niet ontgroeid zouden daarin slagen door enkele keren te spijbelen en in groep de straat op te trekken . geen zinnig mens die daarin geloofd .
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Jan Mulders Het effect zou juist niét hetzelfde zijn. Enkel diegenen die écht begaan zijn met het milieu zouden opdagen, anderen zouden er hun vrije dag /namiddag niet voor willen opofferen.
  • Jan Mulders

    5 jaar geleden
    Het zou ook op een woensdag namiddag kunnen of tijdens de weekend. Het effect zou hetzelfde zijn.
  • Eric Servaes

    5 jaar geleden
    Als het eenmalig is vind in het ok. Mondige mensen moeten er zijn ( zelfs al zitten ze ernaast ). Maar het mag geen spelletje worden.