Direct naar artikelinhoud
Gouden schoen

Tessa Wullaert pakt haar tweede Gouden Schoen

Tessa Wullaert.Beeld BELGA

Het Gouden schoenenpaar is compleet. Net als twee jaar geleden is Tessa Wullaert (25) verkozen tot beste Belgische voetbalster van het voorbije kalenderjaar. De spits van Manchester City kreeg haar felbegeerde prijs uit handen van Pär Zetterberg. Ze haalde het van Red Flames-collega’s Janice Cayman - vorig jaar de laureate - en Davina Philtjens.

Een boerenjaar. Anders kan je de voorbije twaalf maanden van Tessa Wullaert niet omschrijven. Bij Wolfsburg werd ze landskampioen, pakte ze de Duitse beker én speelde ze de finale van de Champions League - waar grootmacht Lyon een maatje te sterk bleek. Na drie jaar en een handvol prijzen op zak, zwaaide ze afgelopen zomer de vrouwelijke versie van de Bundesliga uit. Ze trok naar het Engelse Manchester City - haar droomtransfer was een feit. Ook bij de Red Flames vervulde Wullaert een cruciale rol, al stuitten onze nationale voetbaldames richting een allereerste WK op Zwitserland in de barragematchen.

Wullaert haalt het van haar Red Flames-collega’s Janice Cayman en Davina Philtjens. De winnares en derde van vorig jaar kwamen samen met bondscoach Ives Serneels overgevlogen van het Spaanse Pinatar, waar de Red Flames op winterstage vertoeven. “Want het is toch wel de Gouden Schoen, daar wil je bijzijn”, was Serneels enthousiast. Morgenochtend trekken ze alweer naar de Spaanse zon, waar ‘s avonds een oefenmatch tegen het gastland op het programma staat. Maar een klein feestje mag.

Wullaert kreeg haar trofee uit de handen van Pär Zetterberg. De Zweed ontving de mannelijke variant van de prijs in 1993 en 1997 en is nu assistent-trainer van Anderlecht.