Het dieet zorgt ervoor dat we tegen 2050 alle tien miljard mensen op een gezonde en duurzame manier kunnen voeden.
Volledig scherm
Het dieet zorgt ervoor dat we tegen 2050 alle tien miljard mensen op een gezonde en duurzame manier kunnen voeden. © Thinkstock

“Het ideale dieet voor de mens én de planeet”: zo voeden we 10 miljard mensen in 2050 op een gezonde én duurzame manier

Wetenschappers hebben het “ideale voedingspatroon voor de planeet en haar groeiende bevolking” samengesteld. Het dieet zorgt ervoor dat we tegen 2050 alle tien miljard mensen op een gezonde en duurzame manier kunnen voeden. Concreet betekent dit dat we onze consumptie van groenten, noten en peulvruchten moeten verdubbelen en onze inname van suiker en vlees moeten halveren.

50 reacties

  • Chantal Naessens

    5 jaar geleden
    Veel te veel mensen dat is het probleem een kind per gezin voor gans de wereld verplichte sterilisatie voor alle vrouwen nadat ze een kind op wereld hebben gebracht
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Dit pas ik al jaren toe en voel me nu minstends even fit als toen ik 20 was (ben nu 48). Zelden moe opstaan,trainen tussen de uren kan ik beter aan en snellere recuperatie.
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Mensen moeten altijd negatief reageren als er iets vermeld wordt over de planeet reddende plantaardige levensstijl. Wat weten jullie daar nu van als je nog nooit zelfs iets hebt ondernomen? Idd NIKS!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @PIETER ROGIERS,bijproduct ,je bent niet op de hoogte van de hedendaagse voe-ders die de veestapel krijgt,zeker geen bijproduct ,50 jaar terug was dit nog zo ,van-daag al lang niet meer,een koe mag zelf geen scheet meer laten.
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    @raf peeters: rundveekrachtvoer bestaat voor 80% uit bijproducten en nevenstromen vd voedingsindustrie: pulp, schroten, schilfers, zemelen ... 1 ha grasland absorbeert meer CO2 dan 1 ha loofbos, landbouw is een gesloten kringloop @jeroen: vegetariers kampen met allerlei voedingstekorten en zijn vaker ziek dan omnivoren, stond deze week nog id krant.