Sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen met de brief in kwestie.
Volledig scherm
Sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen met de brief in kwestie. © BELGA

Syrische Gemeenschap waarschuwde al in oktober voor visumfraude: “Belgisch parlementslid betrokken”

Het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) is voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens aangehouden, nadat hij dinsdag was opgepakt in een dossier rond mensensmokkel. Dat meldt het Antwerpse parket. Zijn advocaat Frank Coel zegt aan VRT Nieuws dat zijn cliënt wel “via via” informatie had vernomen over geldstromen naar “passeurs en reisbureaus”, maar dat hij dat toen ook gemeld heeft aan het kabinet van toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). In oktober trok de Syrische Gemeenschap in Europa ook al aan de alarmbel in een brief, waarin sprake is van een link naar een “Belgisch parlementslid”.

14 reacties

  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    Francken heeft gedaan wat hij moest doen mensen uit oorlogsgebied naar hier halen met medeweten van de regering .nu Francken afschieten door regeringspartijen is laf bende hypocrieten . van groen had ik niet anders verwacht die hebben op alles kritiek. wie niets doet kan niets verkeerd doen kop op Francken u bent een groot man.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Ik geloof nooit dat Francken zo dom zou zijn ,om zijn positie in gevaar te brengen door zulke stommiteit te begaan. Dat geloof ik nooit. Ik geloof wel dat de tegen partijen schrik hebben van de bekwaamheid van Francken, en dat men daarvoor alle middelen inschakelt om hem als persoon zo zwart mogelijk te maken. Maar ja, in de Belgische politiek moet men van niks nog verbaast zijn.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Dat heeft Francken toch nooit getwitterd, dat hij bereid was om kwetsbare groepen te helpen met een humanitair visum. Wel dat hij voor ontradingscampagnes zorgde in het buitenland. Het ene valt toch moeilijk te rijmen met het andere.
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    wat er van aan is dat zal de toekomst uitwijzen ?maar zelf al is het gewoon zwartmakerij van de tegenpartijen ,dit zal gevolgen hebben voor de volgende verkiezingen , dus wat er ook van is de tradie's hebben hun slag thuis en hun zetel verzekerd
  • MIEKE BLAUWENS

    5 jaar geleden
    "Een brief die naar een honderdtal personen ,waaronder Europese parlementsleden zou zijn verzonden" En geen enkel parlementslid die hieraan gevolg geeft? En CDH krijgt nu plots die brief in handen? Van wie zeggen ze natuurlijk niet. En Kucam heeft "via via" vernomen..... Wie kan hier nog enig geloof aan hechten?