Eet biefstuk uit het vuistje dankzij deze klassieke Britse hap (mét groenten)
Aangeboden door LidlEen Cornish pasty is een traditionele Britse lekkernij: een gebakje gevuld met vlees en groenten. Wij vullen het met rumsteak, pastinaak en aardappel en eindigen zo met een volledige Belgische maaltijd in een handig formaat, quoi.
Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)
500 g bloemmix voor ciabatta
310 ml water
450 g rumsteak (of gepelde steak)
450 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
250 g pastinaak, in kleine blokjes
1 grote wortel, in kleine blokjes
2 uien, fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt
peper en zout
Zo maak je het:
1. Kneed de bloem met het water tot een soepel, elastisch deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
2. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot een grote lap. Steek er 8 ronde cirkels van 20 cm doorsnee uit. Schep in het midden van elke deegcirkel een lepel groente (ui + pastinaak + wortel + aardappel) en verdeel er dan het vlees over. Kruid met peper en zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels met wat water en vouw ze rondom dicht.
3. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze dan in 40 minuten goudbruin en gaar.
Geen vleesliefhebber? Probeer dan deze bloemkoolsteak!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
Snel, makkelijk en gezond: een klassieker als Luikse salade behoeft weinig uitleg. Als lunch of als licht lentediner - deze salade smaakt altijd. Maak je liever een veggie variant klaar? Laat dan de gerookte spekreepjes weg en voeg eventueel wat extra boontjes toe. Bon appétit! -
-
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Lidl
Rijkelijk dineren, met lamskoteletjes met pesto en een heerlijke aardappel-radijssalade
-
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
Deze taart is favoriet van de Paashaas - en stiekem ook van ons!
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerAnoniem