Premier Charles Michel.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. © Photo News

N-VA, CD&V, Open Vld en MR vinden akkoord: Kamer zal jobsdeal dan toch behandelen

Het ziet ernaar uit dat de arbeidsdeal van de regering Michel I alsnog groen licht zal krijgen in het parlement. De vier partijen van de voormalige Zweedse coalitie (N-VA, CD&V, MR en Open Vld) zijn overeengekomen het fiscale en sociale luik van het akkoord via wetsvoorstellen te behandelen. De degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zit daar niet in, al blijft N-VA voor de invoering ijveren.

9 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Wat die degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen betreft, men verandert de spelregels niet tijdens het spel, zou De Crem zeggen. Voor onze "werkloosheidsverzekering" hebben wij al jaren betaald heeft via onze rsz. De waarborgen mogen dan ook niet (nog) slechter worden. Die degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen komt er dus niet !
  • Ingrid Raes

    5 jaar geleden
    N-VA wou weer besparingen doorvoeren op kap van de gewone burger. Gelukkig zijn ze deze keer niet in hun opzet geslaagd. Er zijn wel vacatures, maar velen beschikken niet over het juiste profiel (diploma). De ministers vergeten soms dat niet iedereen een technische job kan uitvoeren. Proximus is hier een goed voorbeeld van: callcentra gaan waarschijnlijk naar het buitenland en er komen extra jobs voor technische profielen/ICT. Mensen worden door dergelijke maatregelen onterecht gestraft.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Het kapitaal kan in zijn handjes wrijven er staan hun prachtige geschenken op hen te wachten, het werkvolk aan de andere kant zal wel meer en meer zwart zaad zien en een heel, heel dure prijs betalen. Ze gaan de mensen al hun bescherming wegnemen en als het dan slecht gaat gaan er echter drama's ontstaan en massaal mensen uit hun huizen geschopt worden, de ' soep populaire' is op komst met die drie partijen.
  • alain van reybrouck

    5 jaar geleden
    In het belang van de bedrijven...weeral de bedrijven...en de gewone werkende mens?....ja inderdaad ...nul , nul.....dank u N-VA, open VLD en MR partijen ten dienste vd patrons en de rijken...
  • Michel Roman

    5 jaar geleden
    Om de werkman het geld uit de zakken te kloppen komen ze blijkbaar wel overeen. Onthouden tot in mei mensen.