Onder meer de schoolvrienden Zohra, Laura, Eva, Britt, Lina en Yoran van het Sint-Ritacollege in Kontich betoogden enthousiast voor het klimaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de schoolvrienden Zohra, Laura, Eva, Britt, Lina en Yoran van het Sint-Ritacollege in Kontich betoogden enthousiast voor het klimaat. © Baert Marc

Klimaatspijbelaars zullen niet plooien: “Wij zijn koppig. We gaan elke week blijven terugkomen”

Regen, wind en het risico op strafstudie. En toch trokken 12.500 klimaatspijbelaars zich daar niets van aan. Ze waren vier keer zo talrijk als vorige week. Waar gaat dit eindigen? Niet, zo meent iniatiefneemster Anuna De Wever. “Wij zijn koppig. Wij gaan elke week blijven terugkomen. En na de examens komen die van de hogescholen en de universiteiten ook nog af.”

41 reacties

  • lieve de vos

    5 jaar geleden
    Ik zat deze middag toevallig met terugkerende betogers op de trein. Het was rustig. Sommigen volgden het nieuws op hun smartphone, anderen gingen interessante discussies aan. Misschien waren er, en zullen er altijd, opportunisten die van deze betoging de kans grepen om te mogen spijbelen, ik had toch de indruk dat deze jongeren de toekomst, hun toekomst ernstig nemen. Misschien moeten ze bij hun smartphone ook eens denken aan de Coltranmijnen, dat zou hen echt sieren.
  • ivo Cornelis

    5 jaar geleden
    Hoeveel van die kinderen komen met de auto naar school? Hoeveel rijden er met een auto of brommer 2 takt of 4 takt? Wie gaat er op reis met de auto? Allen die op 1 of meer vragen ik antwoorden kunnen beter niet gaan betogen en gaan beter naar school.
  • Linda Dilissen

    5 jaar geleden
    Ben fier dat de jeugd ten minste op komt voor het klimaat, de ministers bakken er niets van, als enige europees land niet het klimaatakkoord tekenen. Zij zijn de toekomst en trouwens er bestaat leerplicht en niet schoolplicht.
  • Christiane Leys

    5 jaar geleden
    Nu kan Crevits ingrijpen, maar is te zwaar voor haar, denk ik. Laat die gasten op zaterdag hun verloren uren inhalen, met spijt voor de leraars. Maar er zit niets anders op
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Als men ze hoort praten op televisie is er wat kinderlijk gegiechel en steeds hetzelfde wordt gezegd. Een soort van naäperij en gekwetter.