Fons Duchateau (N-VA), de vroegere Antwerpse OCMW-voorzitter
Volledig scherm
Fons Duchateau (N-VA), de vroegere Antwerpse OCMW-voorzitter © BELGA

OCMW Antwerpen heeft onderzoek door privédetectives naar sociale fraude stopgezet

Fons Duchateau (N-VA), de vroegere Antwerpse OCMW-voorzitter, heeft met lange tanden de door privé­detectives gevoerde onderzoeken naar steuntrekkers stopgezet. Dat berichten De Standaard en de Gazet van Antwerpen vrijdag.

21 reacties

  • Erik De Smet

    5 jaar geleden
    Alles wat N-VA doet moet afgeschoten worden, ook al is het een logische maatregel die onrechtvaardigheid bestrijd en met bewezen succes. De Franstaligen proberen weer controle te krijgen zodat ze zelf terug het geld in hun eigen zakken kunnen steken. Wel een heksenjacht maken op Francken maar tegelijk de sociale fraude beschermen. Ik hoop echt dat N-VA deverkiezingen met een verpletterend resultaat gaan winnen.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    liever Francken afschieten die het goed meent dan echte fraude aanpakken. zo ken ik ze weer de hypocrieten altijd dwars liggen. er zijn te weinig sociale woningen volgens spa en groen maar als men wil controleren wie er recht op heeft is het kot te klein voor groen want dan komt men aan hun kiezers.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Spijtig dat controle door privé firma’s, die over de grenzen heen kunnen werken, niet mag. Kijk naar Mechelen, en zo zijn er nog veel probleem-steden en gemeenten, zeker weten.
  • Guido De hornois

    5 jaar geleden
    Je houdt het toch niet voor mogelijk dat hier nog maar discussie over bestaat dit is toch de evidentie zelf. Zo kan iedereen steun gaan aanvragen en zelf zo rijk dan de straat zijn. Als Belg wordt je binnenstebuiten gekeerd als je ook nog maar steun vraagt of valt dit niet onder de term iedereen gelijk voor de wet.
  • Kris Platteau

    5 jaar geleden
    Toch verbazingwekkend hoe alle initiatieven van n-va binnen de kortste keren gekortwiekt worden nu ze aan de kant gezet worden. Franstaligen zijn terug de baas in de rand, migratie is geen probleem meer, nu dit..