© vtm

Viktor Verhulst maakt debuut als presentator: “Ik hou er wel van mezelf uit te dagen”

Viktor Verhulst (24) gaat deze zomer Love Island presenteren, een dagelijks programma op Vier of Vijf dat veel weg heeft van Big Brother en een beetje van Temptation Island. De kijker mag mee beslissen over het lot van een stel vrijgezellen die een bijzondere opdracht krijgen: ze moeten koppels vormen die in de smaak vallen bij elkaar én de kijker. Love Island is het debuut van Viktor Verhulst als presentator.

Tom De Leur

Volgens SBS, het moederbedrijf van Vier en Vijf, is Viktor Verhulst een geknipte kandidaat voor Love Island: hij is jong, knap én vrijgezel. Na De Slimste Mens Ter Wereld weten ze ook dat hij “ad rem” en “ontwapenend” is. En de hoeveelheid likes die hij oogst op Instagram -138.000 volgers is niet niks- leert dat hij populair is bij jongeren. Die optelsom maakt dat Viktor Verhulst deze zomer zijn debuut maakt als presentator. Hij wordt het gezicht van Love Island, een ‘dating reality show’ die komt overgewaaid uit Engeland. Love Island brengt een aantal vrijgezellen samen in een huis vol camera’s op een zonnige bestemming. Wie niet in de smaak valt in de groep of bij de kijker, valt af. De deelnemers kunnen zelf ‘koppelen’, maar de kijker kan een deelnemer ook wegstemmen via een app op zijn smartphone of de website van de zender. Het koppel dat overblijft, wint een geldprijs. Love Island is in Engeland een waanzinnig succes en is aan een reis rond de wereld bezig, tot in Australië en de VS.

Voor Viktor Verhulst wordt dit een sprong in het duister, want hij werkte de voorbije jaren alleen achter de schermen van televisie. Zo was hij redacteur voor Gert Late Night, de talkshow van zijn vader Gert Verhulst.

“Ik heb een paar afleveringen van De Slimste Mens Ter Wereld overleefd”, zegt Viktor. “Maar daarin moest ik gewoon mezelf zijn. Dat lag ook niet echt voor de hand, want je moet ook jezelf dúrven zijn. Presenteren is nieuw voor mij. Het vergt talent én metier, daar moet je hard aan werken. Ik volg coaching bij Johan Terryn (zelf acteur en presentator, red.), het klikt heel goed tussen ons. Ik ga ook logopedie volgen, want ik heb een zwaar Antwerps accent. Een presentator moet tegenwoordig geen perfect AN meer spreken omdat ze van mensen ook nog een beetje eigenheid verwachten. Maar er is toch wat werk aan. Wat het presenteren zelf betreft: eigenlijk moet het lijken alsof het vanzelf gaat. Mijn vader beheerst dat heel goed, dat is waar. ‘Het is alsof Gert Verhulst de planten aan het water geven is in Dancing With The Stars’, las ik ergens. Mijn vader is natuurlijk al dertig jaar bezig. Mijn rol in Love Island is ook niet heel erg groot, dit programma staat of valt niet met de presentator.”

Jaren geleden verzette Viktor Verhulst zich nog tegen een carrière in de tv-wereld, om niet de weg van zijn vader te kiezen. “Achter de schermen voelde ik me heel goed. Toen ze mij vroegen een test te doen voor de camera, dacht ik: waarom niet, ik heb niets te verliezen. Ik hou er wel van mezelf uit te dagen. Het ergste wat kan gebeuren, is dat ik volledig de mist in ga. Maar ik ga uit van het beste. Mijn vader was trots dat ik deze kans kreeg en zei: ‘Vik, doe vooral waar jij je goed bij voelt’. Het is een mooie kans. En het programma is heel verslavend. Ik ben de Britse versie aan het bekijken en ik was meteen verkocht.”