© Ibana

Zo draag je een rok in de winter

Tel jij ook vol spanning af tot het rokjes-seizoen? Geen nood, met enkele handige stylingtips draag je je rokje nu al. Zo draag je een rok in de winter!

cityfashion

Sweater weather

Een dikke trui doet wonderen voor je winterse outfit. Toch is het belangrijk om de juiste trui met het juiste rokje te combineren. Een A-lijn of recht model (op of onder je knie) combineer je best met een rechte trui, coltrui of V-hals. Een sexy minirok vraagt dan weer om balans met een sportieve sweater of oversized exemplaar. Rok met hoge taille? Die heeft de perfecte snit voor een cropped sweater of dun geweven truitje dat je in je rok steekt.

De juiste jas

Een korte jas is een no-go wanneer je je benen in de winter wil showen. Met een lange mantel ben je zeker van een stijlvolle look die ook nog eens lekker warm is. Met een subtiele print of in een neutrale kleur, een lange mantel (tot aan je kuiten of enkels) is dubbel en dik de investering waard. Tip: hoe kleiner je bent, hoe korter je mantel moet vallen om het “verdrinkings-effect” te vermijden.

Lange laarzen = warme benen

Ook de juiste schoenkeuze verkleint het risico op onderkoeling! Trendy overknee-laarzen staan niet alleen prachtig onder je rokje, ze voelen ook nog eens warmer aan dan een broek. Een klassieke rijlaars en laarsje tot boven je enkels zijn altijd een goede tweede keuze.

Zo shop je de beste soldenkoopjes online

© Vila

Lange werkdagen, drukke winkels en lange rijen aan de paskamer… Liever virtueel van de soldenperiode genieten? Zo shop je de beste soldenkoopjes online!

Zeg nee tegen impulsaankopen

Toegegeven, tijdens de soldenperiode zijn ook wij net iets enthousiaster om ons virtuele winkelmandje te vullen. Toch is het verstandig om op voorhand een budget vast te leggen als richtlijn. Vraag jezelf af of je een item ook zou kopen als het niet afgeprijsd was. Laat de rush van de soldenperiode je zeker niet opjagen! Vergelijk verschillende online winkels en ga voor de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Dubbelcheck de matentabel

Jammer, maar helaas: niet elke webwinkel gebruikt dezelfde maatstaven voor kledingmaten. Neem daarom je maten handmatig op (laat iemand je helpen voor het meest accurate resultaat) en vergelijk deze met de online tabel. Kleine moeite, maar oh zo belangrijk omdat je soldenkoopjes vaak niet kan inruilen.

Kijk naar de lookbooks

Oversized blouse? Of is het net lang genoeg om toch een jurkje te kunnen zijn? Kijk eerst even naar de lookbooks van de webshop in kwestie. Foto’s bekijken van je item op een echt persoon (en dus niet enkel op een witte paspop) geeft je meteen een goed beeld van hoe je item eruit ziet wanneer je het draagt.

Lees grondig de productinfo

Het materiaal, de hakhoogte, de wasvoorschriften … Hoe meer informatie je hebt over een product, hoe kleiner de kans op een miskoop. Lees voor één keertje de kleine lettertjes en neem indien nodig contact op met de webshop om al je vragen te beantwoorden.

Dit worden dé schoenentrends van 2019

© Kate Maconie

Accessoires (en dus ook je schoenen) spelen in 2019 een belangrijke rol in je outfitkeuze. Vergeet ‘less is more’, dit jaar mag het allemaal wat opvallender. Dit worden dé schoenentrends van 2019!

Prints

Hoe opvallender je schoenen, hoe beter! Combineer je basic outfit met een opvallende dieren- of bloemenprint om je outfit wat meer schwung te geven. Tip: ook grafische vormen zijn anno 2019 bezig aan een comeback.

Sneakers in felle kleuren

Sportieve sneakers in alle kleuren van de regenboog veroveren de catwalk - en misschien ook jouw schoenenkast? Het ‘kies voor een multifunctionele sneaker in een neutrale kleur’-tijdperk lijkt definitief voorbij in 2019. Een vleugje kleur kan nooit kwaad, toch?

Schoenen met opvallende hak

Blokhakken of kittenheels blijven natuurlijk rasechte klassiekers, toch zien we dit jaar vooral schoenen met een opvallende hak als trenditem. Zowel qua vorm, kleur of materiaal mag je dit jaar voor kunst aan je voeten kiezen.

Naaldhakken

Begin alvast te oefenen, want naaldhakken zijn helemaal terug in schoenenland. In 2019 worden de pumps allemaal wat fijner met een spitse, dunne hak. Zowel onder een jeans, midi-rok of jurkje een topper!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer