BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Raad van State geeft negatief advies voor mega-gevangenis Haren

De auditeur van de Raad van State heeft een negatief advies gegeven voor de mega-gevangenis van Haren. Dat melden verenigingen die gekant zijn tegen het project. De stedenbouwkundige en de milieuvergunning toegekend aan Cafasso, het consortium verantwoordelijk voor de financiering, bouw en het beheer, zou geannuleerd worden.

6 reacties

  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    De overheid moet dringend orde op zaken stellen: een crisismanager aanstellen die zich uitsluitend met dit soort grote projecten bezighoudt en de nodige wetgeving aanpassen zodat maatschappelijk belangrijke bouwplannen niet meer kunnen gesaboteerd worden door Jan-met-de-pet.
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    Ludo Wouters, zo is het. Eigen belang gaat voor op algemeen belang. Er is daar maar één woord voor: egoïsme.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    En dat is het grote probleem in België. Jan en klein Pjierke kunnen alles tegenhouden en een oude bollige raad geeft dan meestal Jan en klein Pjierke nog gelijk ook. Het zijn wel Jan en klein Pjierke die meer gevangenissen willen, maar niet in hun achtertuin. En dat geld voor alles. Een betere tramverbinding JA, maar geen sporen in het dorp hé. Een ringweg JA, maar niet dat ik hem kan zien, windmolens JA, maar ver weg hé.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Weeral een mislukt project van minister Geens.
  • mieke vermeulen

    5 jaar geleden
    Hoe kan dat nu dat we gevangenissen te weinig hebben bijna niemand word nog gestraft .