AFP
Volledig scherm
© AFP

SAS-soldaat die helemaal alleen hotel in Kenia binnendrong om mensen te redden van terroristen is nationale held. Hij volgde 3 dodelijke principes

BuitenlandWie durft wint. Dat is het motto van de Britse SAS, de meest gespecialiseerde militaire eenheid ter wereld. En dat is precies wat een van haar soldaten deze week ter harte nam bij een terroristische aanval op een luxehotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De man had geen dienst, maar zag wat er gebeurde en handelde onmiddellijk. En daarbij volgde hij 3 dodelijke principes.

32 reacties

  • Arnold Hamelrijckx

    5 jaar geleden
    In ons systeem moet een politieman 5 mails sturen naar zijn overste en naar de Burgemeester en als die net op een receptie zit dan zit hij pas in de puree. Maar ja hier weet alleen de oppositie wat er moet gebeuren om niks te doen.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    het 22 SAS is een elite eenheid, het legioen een samenraapsel van zwaar getrainde eenheden. men moet het 13 DBLE of 2e REG niet vergelijken met het SAS maar de gasten van het 2e REP moet ge toch ook niet onderschatten.
  • Peter Dekeyzer

    5 jaar geleden
    Hij zou in België veroordeeld worden.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Je hoort er nauwelijks van en ze komen ook maar zelden in een film aan bod, in tegenstelling tot bvb de Amerikaanse Seals, maar die gasten zijn echt niet te onderschatten. Petje af en hopelijk krijgt hij in alle stilte een welverdiende medaille!
  • Noël Mortier

    5 jaar geleden
    S.A.S. of niet, Iemand die anderen uit de nood helpt is 'n held. Soit!