© Belga

Virginie Claes beleeft allesbehalve zorgeloze zwangerschap

Ze zou moeten genieten van een zorgeloze zwangerschap, maar het lot is ex-Miss België Virginie Claes niet gunstig gezind. Niet alleen zijn er medische complicaties bij haar zwangerschap, Virginies moeder zit intussen ook in de cel.

mab

De ongeboren baby van Virginie Claes heeft een andere bloedgroep dan haar moeder. Dat is een zeldzaam fenomeen en bovendien niet zonder risico’s. De baby moet regelmatig bloedtranfusies krijgen, en het is nu al zeker dat de baby te vroeg ter wereld zal komen. Tot overmaat van ramp heeft Virginie een bloedstollingsziekte, waardoor ze veel bloed zal verliezen bij de geboorte.

Geen wonder dat Virginie bang is dat er iets zal mislopen. “Daarom heb ik het babykamertje nog altijd niet volledig ingericht en amper kleertjes gekocht”, zegt Virginie in Story. “Ik durf me niet hechten aan mijn ongeboren kind en hou nog altijd afstand.”

En alsof dat nog allemaal niet genoeg is, moet ze nog eens zien om te gaan met de stress omdat haar moeder verdacht wordt van een poging tot doodslag. Die is in de cel beland na een zware ruzie tussen haar ouders, na een avondje uit met alcohol. Haar moeder verwondde haar vader met een mes en zit nu in de cel op verdenking van doodslag.

“Ik kan niet ontkennen dat al die emoties niet goed zijn voor mijn ongeboren baby. Dat de privéproblemen van mijn ouders waren uitgelekt, bezorgde me veel stress en een hectische periode. Ik ben de hele tijd aan het piekeren terwijl ik me eigenlijk moet bezighouden geboortekaartjes maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer