Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, minister van Economie Kris Peeters Kris Peeters, premier Charles Michel, Minister van Financiën Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, minister van Economie Kris Peeters Kris Peeters, premier Charles Michel, Minister van Financiën Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. © BELGA

Ministerraad zet licht op groen voor ‘brexitwet’ om 718 extra medewerkers aan te nemen

De ministerraad heeft vandaag een brexitwet aangenomen, die zal leiden tot 718 bijkomende aanwervingen, waarvoor ze aan het parlement een bijkomend budget van 21 miljoen euro zal vragen. Dat kondigde premier Charles Michel aan op een persconferentie.

1 reactie

  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Belgische regering wist toch op voorhand dat de Brexit er ging aankomen. Waarom hebben ze dan niet eerder mensen aangenomen? Volgens mij hoopt de Belgische regering dat de Brexit gewoon niet doorgaat.
  1. Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmingen
    PREMIUM

    Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmin­gen

    Met de paasvakantie achter de rug hebben heel wat Belgen al plannen gemaakt voor het zomerverlof. Touroperator TUI stelt in de tussentijdse boekingscijfers alvast enkele voorzichtige trends vast. Ook over de prijzen. Zo vallen er dankzij de hoge inflatie van het afgelopen jaar in populaire vakantielanden nu opvallende deals te rapen. HLN-reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je die kan vinden: “Zelfs voor het ‘bouwverlof’ kan je in Turkije nog kortingen van 40 procent versieren”.
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.