BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geen eensgezindheid over hoorzitting met Theo Francken naar aanleiding van vermoedelijke fraude met humanitaire visa

Moet voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) uitgenodigd worden op een hoorzitting in de commissie Binnenlandse Zaken naar aanleiding van de mogelijke fraude met humanitaire visa? Wouter De Vriendt van Groen heeft de vraag alvast gesteld aan commissievoorzitter Brecht Vermeulen (N-VA). Bij CD&V zijn ze voorstander, de liberalen zijn niet per se tegen, "al zou het misschien een beetje raar zijn".

11 reacties

  • erik jagers

    5 jaar geleden
    Natuurlijk kan Groen er beter het zwijgen toe doen, maar, dat neemt niet weg dat Francken een verpletterende verantwoordelijkheid te dragen heeft voor het voeren van een opengrenzenbeleid. Ik stel trouwens vast dat Francken op sociale media en voor de aanhang weer veel lawaai heeft, maar in het parlement hoor of zie je hem. Heel laf!
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Het bevel was er dat mensen die via die weg kwamen minder moesten doorgelicht worden. Als zo een bevelen gegeven worden zijn er 2 mogelijkheden ofwel heeft hij zijn zaken niet in de hand ofwel weet hij er van
  • Roman Grauls

    5 jaar geleden
    Wat is politieker zijn een mooie job. Als er iets verkeerd gaat op je kabinet ben je toch niet verantwoordelijk. Moet Theo er dan niet voor zorgen dat de procedures waterdicht zijn zodat er geen fraude kan optreden. En hij moet controleren of die dan ook nageleefd worden. Dat is zijn verantwoordelijkheid.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als in een private firma een medewerker de firma zware schade toebrengt dan kan dat in bepaalde gevallen best ook de kop kosten van zijn chef, Julien Cours. Geen leiding zonder eindverantwoordelijkheid. Iemand die in de regering wil besturen moet zijn kabinet aankunnen en weten wat er reilt en zeilt.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Aan Groene e.a. anti NVA’rs, verdachten moeten verhoort worden, schuldigen gestraft. Maar moet die Mechelaar niet eerst alle uitleg geven? Vanaf Syrie tot in Mechelen? Antwoord gekent: het onderzoek loopt. Rare regering deze Marrakesh regering. Ik ga in ieder geval niet stemmen voor een partij die mij met alle soorten vluchtelingen opzadelt.