Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Crossover Day in Groot-Brittannië: “Vanaf vandaag is, dankzij de demografische evolutie, meerderheid van Britten tegen brexit”

Vandaag, zaterdag 19 januari, is Crossover Day in Groot-Brittannië. Volgens het peilingbureau YouGov, in opdracht van voorstanders van een tweede brexitreferendum, zijn er voortaan meer voorstanders van een verlengd Brits verblijf in de EU dan tegenstanders, zonder dat er ook maar iemand van mening veranderd is. De verklaring is dat intussen zoveel oudere mensen, die vooral brexiteers zijn, overleden zijn, en dat in de plaats voldoende jonge mensen stemgerechtigd geworden zijn.

1 reactie

  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Ik denk dat er veel meer voor ''remain'' waren en zijn dan voor ''leave''. Het eerste referendum was ''niet bindend''; voor een ''niet bindend'' referendum kom ik niet buiten - en vele anderen met mij - omdat de politici dan toch uiteindelijk doen wat ze willen, niet wat wij willen. Met alle informatie die thans gekend is zou een bindend referendum aantonen dat meer dan 60% voor ''remain'' is.