Elio Di Rupo (PS) doet de uitspraak vandaag in de Sudpresse-kranten.
Volledig scherm
Elio Di Rupo (PS) doet de uitspraak vandaag in de Sudpresse-kranten. © Photo News

Ex-premier Di Rupo (PS): “Jambon eerste minister? Onbespreekbaar!”

PolitiekEx-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon trekt voor N-VA de Kamerlijst als kandidaat-premier bij de komende verkiezingen. “Jambon eerste minister? Dat is onbespreekbaar”, zegt Elio Di Rupo (PS) vandaag in kranten van Sudpresse. 

30 reacties

  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    5 miljard per jaar van Vlaanderen krijgen ze al , maar Di Rupo wil ook nog bepalen wie ons land zal leiden!! Natuurlijk, als hij dat kan doen kan de 5 miljard 10 worden.
  • Johan De clercq

    5 jaar geleden
    Een links starre PS staat Wallonië is even extremistisch als wat ze beweren van N-VA.....
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Di Rupo glundert al bij het idee dat hij de eerste minister wordt... en de vlamingskes moeten zich koest houden zeker als we niet kiezen op de NVA … alle andere partijen vormen een kliekske en plooien. Bart heeft het geprobeerd om te kunnen regeren en ze hebben hun best gedaan in woelige tijden... maar toch is het succes uitgebleven
  • Geert Deseyne

    5 jaar geleden
    Voor confederalisme is er opnieuw een staatshervorming en een constituante voor nodig en waar zal de N-VA een tweederde meerderheid vinden? Dat men eerst zorgt voor het welzijn, de koopkracht en de veiligheid van de burger, vooraleer men van een confederalisme spreekt, de huidige regering kan nog geen begroting in evenwicht krijgen, en beste mensen, wie sde toekomstige premier wordt is nu niet aan de orde.
  • Geert Verschelde

    5 jaar geleden
    Bij NV-A is het niet de bedoeling om het land te splitsen, maar wel twee totaal verschillende democratieën op een degelijke manier te laten samenwerken. Samenwerken over thema's die samen kunnen behandeld worden, afzonderlijk besturen over zaken die enkel de gewesten betreffen. Op deze wijze kunnen de verschillende regio's elkaar geen stokken in de wielen steken. Maar ja Elio wil kost wat kost premier worden, want hij heeft de vorige keer de boot naar de Europese instellingen gemist.