EPA
Volledig scherm
© EPA

Geraken reddingswerkers vandaag bij Julen (2)? Foto was voor politie het eerste bewijs dat peuter in put viel

Een foto van het Spaanse jongetje Julen (2), een week geleden gemaakt vlak voor zijn verdwijning in de bergen bij Málaga, heeft de Spaanse politie ervan overtuigd dat de peuter in een nabijgelegen put moest zijn gevallen. Reddingswerkers hopen de peuter vandaag te bereiken via een schacht die naast het 110 meter diepe en slechts 30 centimeter brede gat wordt gegraven.

14 reacties

  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Tarik heeft gelijk. Het in een kuil slijk en steenafval vastgeklemd zittende meisje Omayra Sanchez verdronk voor de ogen van de camera's van de wereldpers op 16 november 1985, en nu lukt het ons niet om een jongetje uit een 100 meter diepe put te halen... Maar we kunnen wél sondes op Mars brengen, atomen splitsen, onze telefoons laten communiceren met satellieten om op de méter na te weten waar we ons bevinden, virussen maken als oorlogsvoeringsmiddel,... Toch wel een droevige vaststelling!
  • Froukje Post

    5 jaar geleden
    Een soort super zand en steen zuiger of zo en dan de hele berg op zuigen maar ja dat bestaat niet.
  • Gunnar Aers

    5 jaar geleden
    Tarik heeft gelijk. Julllie hebben hem verkeerd begrepen. Preventief Miljarden en miljarden investeren om mensen te doden. Maar met een paar miljard daarvan zouden ze allang systemen ontwikkeld om in deze weliswaar uitzonderlijke situaties vlugger tot een redding te komen. Maar ja dat brengt niet op he
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Tarik, een beetje respect mag wel. Hier zijn zware kosten gemaakt gepaard met enorm veel inzet.. net als in die Thaise grot. Technologie blijft natuurlijk beperkt, het is geen magie...
  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    Tarik, dit is en blijft een spijtig ongeval. Het leger kan dit niet oplossen. Niet voor elke ramp is een oplossing die snel genoeg werkt hoe erg ook. Je kritiek ivm wapens snap ik zeker. Maar staat hier los van.
  1. Twee tunnels boren richting Spaanse peuter duurt nog minstens 36 uur: “We hopen Julen snel én levend naar zijn ouders te kunnen brengen”

    Twee tunnels boren richting Spaanse peuter duurt nog minstens 36 uur: “We hopen Julen snel én levend naar zijn ouders te kunnen brengen”

    De zoektocht naar het Spaanse jongetje, dat nu al zes dagen in Totalan, in de buurt van Malaga, in een honderd meter diepe schacht vastzit, verloopt langzamer dan gepland. De hele nacht werd gewerkt aan de bouw van een platform waarop een grote boormachine van 75 ton stabiel moet kunnen staan. Verschillende graafmachines waren 's nachts bezig aan die werken. Er worden twee tunnels geboord om bij de jongen te komen. Reddingswerkers zijn vanmiddag gestart met het boren van de verticale bergingstunnel. De boringen zullen de hele nacht doorgaan zonder een seconde te stoppen. Als alles goed verloopt, zal men morgenvroeg kunnen starten met de horizontale tunnel. Maar het duurt nog minstens 36 uur alvorens Julen gered zou kunnen worden.
  2. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    10

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.