Blanke jongeren uit Kentucky steken de draak met de inheemse Vietnamveteraan Nathan Philips bij het Lincoln Memorial in Washington.
Volledig scherm
Blanke jongeren uit Kentucky steken de draak met de inheemse Vietnamveteraan Nathan Philips bij het Lincoln Memorial in Washington. © REUTERS

Wangedrag van jongeren tegenover inheemse Vietnamveteraan maakt miljoenen Amerikanen witheet

Amerika spreekt schande van het wangedrag van studenten jegens een Vietnamveteraan van inheemse  afkomst bij het Lincoln Memorial in Washington. De jongeren uit Kentucky treiterden de 64-jarige Nathan Philips tot het uiterste toen die deelnam aan de Mars van het Inheemse Volk.

33 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Toch raar hé dat iedereen hetzelfde " anders" zien.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik heb de hele film gezien op internet: niets was meer vredelievend en meer confronteren dan een oude indiaan die zijn ding doet en jongeren die er helemaal niet negatief op reageren. Integendeel. Ze snappen er alleen maar niets van. De oude indiaan nadien zegt (moelikj verstaanbaar) : dat er geen muur was en dat iedereen zorg droeg voor zijn ouderen ('elders'). Meer was er niet aan de hand.
  • Etienne Vincent

    5 jaar geleden
    Opvoeding begint thuis! Opleiding op school! DUS opnieuw orde, methode, discipline en respect vanwege de ouders en zo via hun kinderen naar de toekomst!
  • Regine De Brouwer

    5 jaar geleden
    Zo erg ... Laat ieder mens zichzelf zijn ..had ik het maar voor te zeggen er zou meer respect zijn en ook meer liefde ..
  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Respect? Dat is iets wat decennia lang geleden al begraven is, er is nauwelijks nog een herinnering aan en het is blijkbaar universeel dus zonder enige geografische beperking en bovendien neemt het schrikbarend toe.