Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs
Volledig scherm
Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs © BELGA

Katholiek onderwijs pleit voor assistent in de klas om werkdruk leerkracht te verlichten

Katholiek Onderwijs Vlaanderen onderzoekt de mogelijkheid van helpers om leerkrachten tijdens de les of bij administratieve taken bij te staan. Zo’n extra hulp kan de werkdruk van leerkrachten fors verlichten, pleit de katholieke onderwijskoepel in de kranten van Mediahuis. “Een doekje voor het bloeden”, noemt de christelijke vakbond voor het basisonderwijs (COV) het voorstel. “Als er meer personeel komt, dan in de eerste plaats voor leerkrachten in de klas”, reageert onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).

40 reacties

  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Crevits raadplegen Boeve die komt ook uit uw partij en dan nog een orakel bij zoeken zodat we 3 wijzen uit het westen hebben en dan komt dat wel in orde. Een week meer verlof mag ook nog voor de tweede job zie je!
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Wie gaat dat weeral moeten betalen? 22 uur lesgeven, een assistent die de toetsen moet verbeteren. Binnenkort moeten ze niks anders meer doen dan vakantie nemen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De ouders gratis mee laten assisteren, vraag maar eens aan de leerkrachten wat het grootste probleem is in de scholen. Vroeger zat in een ASO klas één leerling die moeilijk deed en die kon aan de deur afkoelen, nu is de helft van de klas onhandelbaar en meer en meer leerkrachten zitten thuis met een burn out.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Waarom kenden men 50 jaar geleden deze problemen niet ? Misschien is in het verleden gaan kijken. Nu spreekt men over goed bestuur, toen was er goed bestuur. Ik wil maar zeggen..., juist !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Pas op ,ze hebben een middel gevonden of gaan ze vinden om te overtallige leraars aan werk te helpen,nog even en er staan er 2 in een klas die ze vol moeten betalen, 175000 leerkrachten voor 1.3 miljoen leerlingen ,bereken maar even gemiddelde uit ze zijn echt niet meer beschaamd en allemaal moeten die betaald.