Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Farma Files. Hoe de overheid zich laat pluimen door farmabedrijven

Zeven geneesmiddelen hebben onze sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers. Voor één medicijn heeft de gezondheidszorg 130 keer meer neergeteld dan strikt noodzakelijk. Dat blijkt uit onderzoek van HLN. De Apothekersbond APB en de Christelijke Mutaliteit vragen meer overheidssteun voor zelf bereide geneesmiddelen.

222 reacties

  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Degenen die het hardste roepen op anderen: Leve De Block Minister van Volksgezondheid?
  • Werner Van Calster

    5 jaar geleden
    hoezo, de regering laat "zich" pluimen door de farmaceutische industrie? moet dat niet eerder zijn " door laksheid van onze overheid, geven zijn gigantische bedragen aan bevriende farmaceutische bedrijven?" iedereen schijnt hier te vergeten dat dat het hier on ons geld gaat dat de overheid mag beheren om ons te helpen wanneer onze gezondheid te wensen overlaat.
  • Peter Van Rillaer

    5 jaar geleden
    Dit weten ze in de politiek maar al te goed. Jaren geleden, onder Verhofstad, was er al de vraag om het kiwi-model, dat de gezondheidszorg vele honderden miljoenen zou opleveren, in te voeren. Hij 'ging het bekijken'. Nooit meer iets van gehoord natuurlijk. Als je hier het geldspoor zou volgen zou er wel eens een hele stinkende beerput kunnen boven drijven...
  • Luc Van De Gehuchte

    5 jaar geleden
    Door schuldig verzuim van Minister De Block kunnen er mensen sterven. Van de medisch afgevaardigden zal zij als arts wel lucratieve incentives gekregen hebben. Zij kent de werkwijze van de farmaceutische bedrijven maar al te goed en wat heeft ze als minister hiertegen gedaan? Ze zou zich beter hier mee bezighouden ipv Francken, die tenminste het leven van honderden Syriërs gered heeft, te bekritiseren. De splinter in andermans oog, maar de balk in eigen oog niet zien...
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    En Maggie nu horen we je niet meer natuurlijk, maar Theo zwart maken dat is duidelijk gemakkelijker. Nu kan zij ook eens het voorbeeld geven en ontslag (moeten niet willen) nemen.