Limburg smaakt naar meer: winterslaatje met spruitjes, pompoen en walnoten
Slaatjes enkel voer voor de zomer? Echt niet. Met dit lauwwarme winterslaatje met heerlijke gestoofde spruitjes en pompoen uit de oven geniet je ook tijdens de koude maanden van een gezonde maaltijd.
malbrechts
Ingrediënten (voor 4 personen)
?? 40 minuten
600 g spruitjes½ pompoenpeperzout200 g spinazienootmuskaat300 g quinoa100 g walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
Schil de pompoen en snijd in stukjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen wat boter in een pan en stoof de spruitjes en spinazie 15 minuten op een matig vuur. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de ingrediënten over kommetjes en meng met een eetlepel olijfolie per persoon.
Boven op jouw abonnement op Het Belang van Limburg heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere nieuwsmerken van Mediahuis.