80-jarige heldin voorkomt felle brand

© ima

Toen de kachel in hun woning in brand vloog, aarzelde bewoonster Maria Bertels (80) niet en draaide meteen de mazoutkraan dicht. “Dat heeft erger voorkomen”, zegt de bevelvoerder van de brandweer. De vrouw werd preventief naar het ziekenhuis gevoerd.

Ivo Meulemans

De brandweer van Turnhout werd gisteren rond 10.45 uur opgeroepen voor een brand in een woning in de Zandstraat in Oud-Turnhout. “Toen wij toekwamen, stonden de twee bejaarde bewoners ons al op te wachten op de oprit van hun woning”, zegt Nick Eelen, kapitein bij de Turnhoutse brandweer. “In de woning hing een zwarte rook.”

Het huis wordt bewoond door Jos Verheijen en zijn vrouw Maria. Kort nadat ze in de keuken de mazoutkachel hadden aangemaakt, vatte die vuur. “Het was de eerste keer dat we de kachel dit najaar hadden aangestoken”, zegt Maria. “De kachel is nog maar een jaar oud. We weten echt niet wat er is misgelopen.”

De brandweerlui gingen met perslucht de woning binnen. “De kachel stond in de keuken. We hebben eerst de vlammen gedoofd en vervolgens de kachel losgekoppeld”, zegt kapitein Eelen. “Vervolgens hebben we de boosdoener naar buiten gebracht en op de oprit neergezet. Vervolgens werd de woning verlucht.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kempen van zaterdag 22 oktober

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen