Philip Cracco start interimkantoor uitsluitend voor vrouwen: “We willen de ongelijkheid op de jobmarkt aanpakken”

Het uitzendbureau JobFIXers van ondernemer Philip Cracco, bekend van The Sky is the Limit,  pakt in Roeselare uit met een primeur: ‘JobFIXers Madammen’, een bureau waar alleen vrouwen werken en een job zoeken voor vrouwen. Met het concept wil Cracco de ongelijkheid op de jobmarkt aanpakken. Het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen zegt dat het uitzendbureau zich hier op glad ijs begeeft.

6 reacties

  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Absolute gender discriminatie. Gelijkheid is een zaak. Geen gram meer!
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Dat is duidelijk discriminatie, sluiten die boel.
  • Max Illens

    5 jaar geleden
    In België bestaan er wetten die discriminatie verbieden, ook discriminatie op grond van geslacht bij een sollicitatie. Met andere woorden, mannen moeten massaal op de vacatures van 'jobfix madammen' reageren en dan klacht indienen bij de politie of bij de procureur des Konings.
  • mich lee

    5 jaar geleden
    Dit is illegaal. Onderscheid op basis van geslacht mag en kan niet.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Gelijkheid van vrouwen én mannen. Waarom heet het seksisme als een ongemotiveerde kandidate niet wordt aangeworven?
  1. POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousiaste senioren opzoekt”
    PREMIUM

    POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousias­te senioren opzoekt”

    Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: waarom Conner Rousseau dezer dagen optrekt met zilvergrijze socialistische militanten en niet met jonge kiezers. “Het publiek dat u ademloos naar hem ziet luisteren, is helemaal niet het doelpubliek. Het doel zijn de camera’s en journalisten die als rondreizende handelaars in nieuws en beeld met de karavaan meereizen.”
  2. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    31

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.