Website opnieuw beschikbaar na zware panne

De websites en apps van Gazet Van Antwerpen en de andere Mediahuis-kranten zijn opnieuw beschikbaar na de zware panne van zaterdag.

dst

Door infrastructuurproblemen in de datacenters van Mediahuis gingen de websites van de Mediahuis-kranten zaterdagochtend offline. Al snel werden noodsites opgezet met beperkte berichtgeving. Maar het duurde tot zondagochtend vooraleer de infrastructuur opnieuw op punt stond. De digitale kranten zijn voorlopig enkel in papieren weergave beschikbaar (pdf-versie).

Naast Gazet Van Antwerpen gaat het om de sites van Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg. De problemen doken donderdagnamiddag voor het eerst op, waardoor de websites toen al te kampen hadden met vertragingen.

Het ging om een technisch hardwareprobleem, zegt Frank Jaspers, woordvoerder van Mediahuis. “We hopen dat de sites en apps zondag volledig operationeel zijn, maar we kunnen nu nog geen 100 procent garantie geven.”

De panne viel samen met berichten over cyberaanvallen op internationale websites. Maar van hacking was volgens de woordvoerder bij Mediahuis geen sprake.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER