Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Loonoverleg verloopt moeilijk

Werkgevers en vakbonden hebben vandaag opnieuw onderhandeld over een nieuw loonakkoord voor de komende twee jaar. Dat overleg verloopt "bijzonder moeilijk" klinkt het in onderhandelaarskringen. De vakbonden raadplegen morgen hun instanties.

5 reacties

  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Voor meneer doktoor en meneer de notaris ook? Nee hoor, die krijgen geld door de verlaagde vennootschapsbelasting. Het is tijd voor terug een vrije loonsonderhandeling te hebben!
  • Joske Verbrugge

    5 jaar geleden
    Leg heel het land eens plat vakbonden,laat zien waarvoor ge staat,een economische groei dus meer winsten allen voor de aandeelhouders?neen denk ook aan de werkende,gepensioneerde,zieken,de lage inkomens,btw verhogingen,de vorige indexsprong,de heren van het patronaat hebben al genoeg gehad.
  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    als ze maar meer winsten maken en wij meer belastingen en taxen betalen zullen ze allemaal akkoord zijn en zal het weer eens geregeld zijn ,zodat de arbeider niet te rijk word ,anders kunnen ze deze niet meer dreigen met ontslag,en zo zijn er velen dikke villa of huis en hun mond niet meer mogen opendoen ,uit vrees voor loonverlies en hun kot
  • Rik Vandewalle

    5 jaar geleden
    Werknemers mogen niet te vlug rijk worden, rijken wel.
  • Lucas Verbist

    5 jaar geleden
    Gaan alle werkgevers dit ook toepassen op hun totale echte vergoeding? Dan ben ik akkoord. Dus geen grote bonussen, verborgen extras etc.... niemand meer dan 0.8% dat is eerlijk