Een dode en drie gewonden bij explosies in park in Japan

Bij twee explosies in een park in de Japanse stad Utsunomiya is één persoon om het leven gekomen en raakten drie anderen gewond, zo melden de hulpdiensten. De explosies in de stad op een honderdtal kilometer ten noorden van Tokio vonden bijna gelijktijdig plaats. Volgens de Japanse openbare zender zou het gaan om een gepensioneerde militair die zichzelf heeft opgeblazen. Over zijn motieven is nog niets bekend.

De ontploffingen deden zich voor rond 11.30 uur plaatselijke tijd, zei een woordvoerder van de lokale hulpdiensten. "Een persoon werd dood aangetroffen", aldus een woordvoerder. Meer details over de slachtoffers werden niet vrijgegeven.

Een van de ontploffingen gebeurde op een parking van het park. De publieke zender NHK verspreidde beelden van twee uitgebrande voertuigen en bluswerken. Volgens NHK raakten de drie gewond in het park en waren er aan de parking geen gewonden.

The Japan Times voegt eraan toe dat de overleden persoon gevonden werd aan een fietsenstalling in het park. Het lichaam was zwaar verminkt. Volgens NHK vond de politie in de wagen die ontplofte een afscheidsbrief. De eigenaar van de wagen is een 72-jarige voormalige soldaat. Zijn huis ging even voor de ontploffingen in de vlammen op en de man kon niet gecontacteerd worden.

Een evenement rond de traditionele Japanse cultuur dat in het park plaatsvond, werd afgelast, meldt de omroep.

Meest gelezen