Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Touring: “Automobilisten blijken niet goed voorbereid op winterweer”

binnenlandUit een rondvraag van mobiliteitsorganisatie Touring bij 3.500 Belgen blijkt dat steeds meer automobilisten besparen op de onderhoud van hun wagen. Dat heeft tot gevolg dat bestuurders in ons land niet goed voorbereid zijn op winterweer. “Twee op de tien automobilisten kreeg al eens pech tijdens de winter en één op de tien een ongeval”, klinkt het.

16 reacties

  • Jan Desmet

    5 jaar geleden
    M'n autooke is 28 jaar jong, slaapt zomer en winter buiten en loopt als een ....... naaimachientje, nee voor mij geen ingewikkelde elektronica.
  • Ronny Severeyns

    5 jaar geleden
    Leer mensen rijden ipv ze een vals gevoel van veiligheid te geven met die winterbanden. Iemand met winterbanden die voor elke scheet zijn remmen dichtstampt is een gevaar voor iedereen. Iemand met zomerbanden die heeft leren rijden in winterse omstandigheden rijdt veel veiliger. Ik merk het elke keer als er een vlokje valt: tegen 30/u aanschuiven en paniekreacties bij de vleet van die amateurs.
  • baptist Van der Straete

    5 jaar geleden
    Touring kletst vaak uit hun nek tegenwoordig, net als marc werbrouck. maak jij andermans rekening?? vertel eens wat je teergeliefde merkendealer aan je auto doet voor de winter, de ruitensproeiers bijvullen misschien?? meer dan een goede batterij heb je niet nodig om te starten, de rest is commerce. winterbanden bieden wat meer grip maar dat heeft niks met in panne staan te maken.
  • Walter De Vuyst

    5 jaar geleden
    Winterbanden of niet , bij sneeuw of een glad wegdek zie ik vooral zware Duitse luxewagens die slippend niet eens de brug over een autoweg kunnen dwarsen of de steile oprit naar hun eigen garage niet kunnen nemen . Gelukkig bieden schop en borstel soelaas . Rijcomfort ? Vergeet het maar !
  • Johnny L Verhoeven

    5 jaar geleden
    Ik heb een set winterbanden op stalen velgen en wissel ze zelf. Het is in een half uurtje klaar.