Het nieuwe vriendschapsverdrag werd ondertekend door de Franse president Emmanuel Macron (L) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (R).
Volledig scherm
Het nieuwe vriendschapsverdrag werd ondertekend door de Franse president Emmanuel Macron (L) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (R). © EPA

Nieuw Frans-Duits vriendschapsverdrag wil "bijdragen tot Europees leger"

Het nieuwe vriendschapsverdrag tussen Duitsland en Frankrijk wil een "bijdrage" zijn tot de oprichting van een Europees leger. Dat zei de Duitse kanselier Angela Merkel bij de ondertekening van het verdrag in Aken. Merkel sprak met name over de ontwikkeling van een "gemeenschappelijke militaire cultuur en wapenindustrie". 

8 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    De rest van de Europese landen staan er bij voor spek en bonen. Dat is gevaarlijke diplomatie deze veronachtzaming van de andere lidstaten.Geen wonder dat die eigenzinnige Britten dit niet verdragen. Zij speelden nooit mee.
  • censor

    5 jaar geleden
    Macron heeft duidelijk een afwijking....valt op oudere dames, voor wie het gezien heeft, echt genant....Merkel was duidelijk not amused....
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Merkel doet er duidelijk alles aan om de laatste jaren van haar kanselierschap niet alleen haar Willkommenpolitiek 2015 te doen vergeten, ook de opkomst van het populisme dientengevolge, de grenzen van prikkeldraad, in een woord het failliet niet alleen van de haar Duitse interne politiek maar ook deze van de EU. Window-dressing dat er een beetje te vet op ligt.
  • julia Gosseye

    5 jaar geleden
    Misschien kunnen ze dan de NAVO afschaffen.
  • Jan Lanclus

    5 jaar geleden
    en de rest van Europa moet maar naar hun pijpen dansen.