© Fryderyk Sevens

SymphoniaASSAI bestaat tien jaar

Wat ooit begon als een idee, is ondertussen uitgegroeid tot een muzikaal gegeven in het Vlaamse symfonische landschap. In 2019 bestaat symphoniaASSAI tien jaar en dat gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij!

Fryderyk Sevens

SymphoniaASSAI hecht aandacht aan jonge getalenteerde solisten, componisten en dirigenten die zich al wisten te onderscheiden op nationale en internationale podia en met hun jonge dynamiek en frisse inzichten telkens opnieuw het publiek weten te begeesteren. Zo staan er de komende maanden een aantal Vlaamse solisten op het podium. Het eerstvolgende concert gaat door op zondag 3 februari in het cultuurcentrum van Hasselt. Solist van dienst is de Limburgse gitarist Cedric Honings met een van de meest tot de verbeelding sprekende Spaanse composities voor gitaar en orkest: het Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo.

“We focussen op muziek die in de diepte gaat en een publiek weet te raken, uitvoeringen die zo dicht mogelijk het oorspronkelijke idee van de componist trachten te benaderen en uitgaan van eenvoud en natuurlijkheid”, zegt Wouter Lenaerts, dirigent en artistieke leider van symphoniaASSAI. “Ook het komende decennium willen we blijven inzetten op authenticiteit en onze toeschouwers emotioneel en muzikaal blijven boeien”, aldus Lenaerts.

Voor meer info over symphoniaASSAI en de komende concerten kan u terecht op www.symphonia-assai.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer