Miss België slaapt in het bed van Gareth Bale

Voor de dertig finalistes van Miss België zit de finalereis in Kreta er bijna op. Voor de huidige Miss België, Lenty Frans uit Brecht, is het echt aftellen. Op zaterdag 14 januari moet zij immers haar kroontje doorgeven aan haar opvolgster. Eerst trekt ze nog wel naar Washington voor Miss World (18 december).

Patrick Poppe

Tot dan wordt ze overal in de watten gelegd, ook in het sjieke en dure Amirandes Grecotel op Kreta waar ze de nacht doorbracht in het bed van ... Gareth Bale. Zonder de topvoetballer van Real Madrid zelf, laten we wel wezen. Maar Lenty Frans mocht zich in Villa 1 van het hotel wel even een wereldster wanen waar naast Bale ook staatshoofden, Arabische koningen en topsporters sliepen.

Onlangs verbleef er nog de Marokkaanse koninklijke familie met veertig man personeel. Kostprijs in het hoogseizoen? 12.500 euro per nacht. Goed voor vier slaapkamers, drie badkamers, een eigen jacuzzi, zwembad, een keukentje, drie salons en een massageruimte. De butler is inbegrepen, 24u op 24u.

Wie het zich niet kan permitteren om er 's nachts te dromen, kan dagdromen. Dat is ook wat Lenty doet. Haar droom van Miss België is trouwens bijna voorbij. "Ik zal wel altijd Miss België 2016 blijven, maar nog 2,5 maand en het is aan iemand anders. Vijf dagen na de verkiezing van mijn opvolgster heb ik al mijn eerste examens want ik pik mijn derde jaar geneeskunde weer op. Ik kijk terug op een fantastisch jaar. Ik weet ook dat zo cliché is dat een Miss zich voor het goede doel wil inzetten, maar met ons project voor weeskinderen in Cambodja leveren we echt schitterend werk. Wie me mag opvolgen? Ik heb al mijn favorietes, maar ik ga het toch op een diplomatisch antwoord houden (lacht): er zijn heel veel sterke kandidates."

Autoloze miss

Die nieuwe Miss zal misschien wel te voet moeten nu hoofdsponsor Peugeot afhaakte. "Ik heb er van gehoord, ja. Een eigen wagen is nochtans on-miss-baar. Ik heb van april tot nu, op een half jaar dus, 23.000 km afgelegd als Miss. Miss België moet overal zijn."

Het comité zelf hoopt nog een automerk te vinden. "We doen een oproep naar alle merken. Maar laten we wel wezen: zo'n mooie Miss België hoort eigenlijk in een Maserati thuis", zei het comité al lachend. Zij vierden zaterdagavond hun vertrek uit Kreta met de verkiezing van de regionale Missen. Miss Vlaanderen werd Delphine Devos (Deerlijk), Miss Wallonië Noémi Depré (Forchies-la-Marche en ook topfavoriete voor Miss België nu) en Miss Brussel Myriam Sahili (Molenbeek).

Finalistes Miss België tonen het beste van zichzelf

De dertig finalistes van Miss België genieten in Kreta van de zon, maar af en toe moet er ook gewerkt worden. Tijdens een talentenshow toonden de kandidates dit weekend al eens het beste van zichzelf. Zingen, dansen, turnen en zelfs dwarsfluit spelen, de dames kunnen het allemaal. Op zaterdag 14 januari weten we wie van hen het kroontje overneemt van de huidige Miss België Lenty Frans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer