De waterstoftruck die Toyota en Paccar vorig jaar al introduceerden.
Volledig scherm
De waterstoftruck die Toyota en Paccar vorig jaar al introduceerden. © Toyota

Zware trucks op waterstof gaan in Los Angeles de weg op

Toyota en de Amerikaanse truckfabrikant Paccar gaan samen trucks ontwikkelen die op waterstof kunnen rijden. Die zullen allereerst worden ingezet in een proefproject in het havengebied van Los Angeles.

19 reacties

  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Je hebt grijze en groene waterstof. Al eens de techniek bekeken? Veel te ingewikkeld gedoe. Misschien ok voor zwaar transsport maar niet voor ons. Onze Zon en batterijen zijn de toekomst, willen of niet.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Waterstof op zich is een goede brandstof. Jammer genoeg, en zoals er hieronder al wordt geopperd, is het productieproces voor waterstof oftewel met een zeer grote uitstoot oftewel een zeer energieverslindende electrolyse waar je een veel effectievere voortstuwingsradius zou hebben als je die energie in een batterij zou steken.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Als waterstof de toekomst moet worden zoals sommige menen, zal het wel een dutre toekomst zijn met een verbruiksprijs van 10 € per 100km.
  • mich lee

    5 jaar geleden
    Elon Musk gelooft niet in waterstof, maar wel in accu's? Waterstof is het enige werkbare alternatief voor brandstof. Accu's zijn te vervuilend en het duurt te lang om ze op te laden, bun levensduur is te kort,...
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Waterstof is de toekomst, en wordt een grote concurrent voor Musk, als die blijft bestaan tenminste.